Suomen Somalimediaverkosto kiistää ja samalla osoittaa vääräksi MV-Lehdissä julkaistua artikkelia

Suomen somalimediaverkosto ry todentaa, että MV-lehden kirjoittama juttu Suomen somalimediaverkosto ry:n toiminnoista ovat täysin valheellisia ja perättömiä tietoja.

Perättömät tiedot jutussa ovat muun muassa Suomen somalimediaverkosto ry:n nimi.

Suomen somalimediaverkoston ry yhdistys ei ole sama, kuin videossa oleva ”suomen somalimedia ry”.

Videossa esiintyvä henkilö, jonka nimi on Sharmake Abukar Amin ei ole eikä ole ollut millään tavalla mukana Suomen Somalimediaverkosto ry:ssä.

Suomen somalimediaverkosto ry on kotimainen uutistuotanto, jonka uutiset ovat suunnattua suomen somalialaisille somalinkielellä ja suomenkielellä, joten SSMV ei ole missään nimessä takana eikä tiedä mainoksesta, jota videossa esitetään.

Suomen somalimediaverkosto ry ei ole tekemisessä somalialaisten toimittajien kanssa, jotka työskentelevät Suomen ulkopuolella, sillä sen uutiset ovat suunnattua vain ja ainoastaan suomessa asuville somalitaustaisille.

MV-lehdin väitteet Suomen somalimediaverkoston toiminnoista ovat harhaanjohtavia ja paikkansapitämättömiä.

Tällaiset väitteet ilman todisteita eivät pelkästään vaaranna yleisön luottamusta tiedotusvälineisiin, mutta vaarantavat myös koko media-alan uskottavuutta. Artikkelin kirjoittaja ei pysty erottamaan tosiasioita fiktiosta ja haluaa tahrata kunnioitettuja somalitoimittajia.

MV-lehti ja sen liittolaiset kirjoittavat vääriä artikkeleita heikentääkseen Somalian toimittajien kuvaa Suomessa.

Suomen somalimediaverkoston vastaava päätoimittaja Mohamed Ibrahim Isak työskentelee esimerkiksi vapaaehtoisesti auttaakseen Suomensomaliyhteisöä varoittamalla COVID-19: n vaaroista. Hän on arvostettu somalialainen toimittaja, joka työskenteli New York Times:ssa yli 10 vuotta ja voitti kansainvälisen tutkivan raportoinnin apurahan ABC:ssä, toimi freelancerina YLE:lle ja useille muille suomalaisille tiedotusvälineille. Lisäksi hän on lehdistönvapauden ja ihmisoikeuksien puolustaja, ja on jo pitkään puolustanut Somalitoimittajien oikeutta, lehdistönvapautta ja ihmisoikeutta, eikä hänen mainettaan voida pilata väärennetyissä raporteissa, joissa ei ole ollenkaan todisteita tai viitteitä.

Samoin Abdi Musse Mohamud, suomen somalimediaverkosto ry: puheenjohtaja on arvostettu suomalaissomalitoimittaja, kääntäjä ja kouluttaja, joka on ansainnut paljon kunnioitusta sekä somalialaisten että suomalaisten keskuudessa. Abdi Musse Mohamud on kunnollinen työntekijä ja ylpeä veronmaksaja.

Täten Suomen somalimediaverkosto ry kutsuu mvlehti.net -yhtiötä peruuttamaan haitallisen, vahingollisen ja todisteettoman artikkelin, jonka tarkoituksena on tahrata arvostettuja toimittajia.