Koronaepidemian vaikutukset ulkomailla syntyneiden hyvinvointiin (MigCOVID)

Koronaepidemian vaikutukset ulkomailla syntyneiden hyvinvointiin (MigCOVID)

Miten osallistun tutkimukseen?

Voit vastata sähköiseen kyselyyn osoitteessa: thl.fi/migcovid/vastaa

Käyttäjätunnus ja salasana löytyvät postitse saamastasi kutsusta.

Sähköiseen kyselyyn vastataan kirjoittamalla osoite www.thl.fi/migcovid/vastaa selaimen osoiteriville. Kirjauduttuasi voit valita itsellesi sopivan kieliversion ja aloittaa kyselyyn vastaamisen.

Tutkimuksen aineistoa kerätään syksyllä 2020 ja ensimmäisiä tutkimustuloksia julkaistaan alkuvuodesta 2021. Tulokset julkaistaan tutkimuksen verkkosivuilla ja THL:n muissa viestintäkanavissa.

Kuka voi osallistua tutkimukseen?

Vain tutkimukseen kusutut henkilöt voi osallistua tutkimukseen. Tutkimukseen kutsuttiin vuosina 2018-2019 toteutetun Ulkomailla syntyneiden hyvinvointutkimukseen (FinMonik) vastanneet sekä lisäotos somalialaistaustaisia henkilöitä. Lisäotos poimittiin, koska tämän ryhmän osuus oli hyvin pieni sekä FinMonik -tutkimuksen alkuperäisessä otoksessa että tutkimukseen vastanneissa. Somalialaistaustaiset ovat sen sijaan yksi isoimmista ulkomaalaistaustaisten ryhmistä Suomessa ja siksi myös tästä ryhmästä tarvitaan edustavaa tutkimustietoa.

Jokainen otokseen kuuluva henkilö edustaa osaltaan oman alueensa samalta maantieteelliseltä alueelta lähtöisin olevia samanikäisiä ja -sukupuolisia henkilöitä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että osallistut tutkimukseen.

Miksi minun kannattaisi osallistua tutkimukseen?

Vastaamalla kyselyyn annat tärkeää tietoa koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitustoimenpiteiden vaikutuksesta Suomessa asuvan ulkomailla syntyneen väestön arkeen, hyvinvointiin, terveyteen ja kokemuksiin sosiaali- ja terveyspalveluista.

Tämä tutkimus tulee tarjoamaan päättäjille tietoa, jonka perusteella voidaan jatkossa  vastata ulkomailla syntyneiden tarpeisiin koronaepidemian aikana ja sen jälkeen.

Miten ilmoittaudun arvontaan?

Arvonta suoritetaan kaikkien vastaajien kesken. Sinun ei tarvitse ilmoittautua arvontaan erikseen. Arvomme yhden 500€ ja 40 kappaletta 40€ lahjakortteja Giganttiin. Lahjakortin voi lunastaa myös verkkokaupassa.

Kauanko vastaaminen kestää ja millaisia kysymyksiä kysytään?

Vastaaminen vie noin 15 minuuttia. Kyselyssä ei kysytä vaikeita kysymyksiä, vaan siellä kysytään koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoittamistoimien vaikutuksesta arkeesi, terveyteesi ja hyvinvointiisi.

Onko osallistuminen turvallista?

THL on tutkimuksen rekisterinpitäjä ja vastuullinen henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuudesta. Tietojen kerääminen perustuu eettisen toimikunnan hyväksymään tutkimussuunnitelmaan. Sinun tietojen käsittely tapahtuu täysin luottamuksellisesti salapitovelvollisuutta ja henkilötietolakia noudattaen kaikissa tutkimuksen vaiheissa. Verkkokyselyssä on suojattu yhteys, joten asiattomilla ei ole pääsyä näihin tietoihin.

Tutkimustulokset raportoidaan siten,  että yksittäistä vastaajaa ei voi niistä tunnistaa. Tietojasi käytetään pelkästään tutkimustarkoitukseen. Alkuperäinen tutkimusaineisto säilytetään THL:ssä pysyvästi.

Kutsu osallistumaan tutkimukseen lähetetään tarvittaessa uudelleen

Odotamme vastausta tietyn ajan, jonka jälkeen lähetämme muistutuskirjeen. Jos meillä on sinun puhelinnumerosi, lähetämme sinulle muistutuksen myös tekstiviestinä.

Toivomme ensisijaisesti, että vastaat sähköiseen lomakkeeseen. Jos et ole vastannut sähköiseen lomakkeeseen, pyrimme vielä tavoittelemaan sinua puhelimitse ja kysymme halukkuuttasi osallistua tutkimukseen. Puhelinnumerot haetaan Digi- ja väestötietoviraston tietojen avulla palveluntarjoajalta (LeadCloud) sekä muita puhelinnumerohakupalveluita ja kanavia hyödyntäen.

Jokainen tutkimukseen valittu henkilö on meille ensisijaisen tärkeä koska ketään otokseen kuuluvaa henkilöä ei voi korvata toisella. Tutkimustulosten luotettavuus paranee merkittävästi, jos mahdollisimman moni kutsuuttu henkilö osallistuu tutkimukseen. Luotettavaa tutkimustietoa tarvitaan päättäjätasolla koronavirusepidemiaan sekä muihin vastaaviin vakaviin terveysuhkiin varautumisessa sekä koronavirusepidemian jälkeisten toimenpiteiden kehittämisessä.

Ymmärrämme kuitenkin, että kaikki eivät pysty osallistumaan ja pahoittelemme ylimääräisiä yhteydenottoja. Osallistumisesi tutkimukseen on tärkeää edustavan tutkimustiedon saannin näkökulmasta,mutta se on vapaaehtoista. Mikäli et pysty tai halua osallistua tutkimukseen, ilmoitathan siitä meille, niin emme lähetä sinulle enää postia. Sinulla on myös oikeus keskeyttää osallistumisesi tai peruuttaa suostumuksesi ilman erillistä syytä milloin tahansa tutkimuksen aikana ilmoittamalla asiasta THL:n tutkimushenkilökunnalle. Kieltäytyminen ei vaikuta oikeuteesi terveyspalveluihin  tai mihinkään muuhun palveluun tai etuuteen Suomessa.

MigCOVID -tutkimuksen tietosuojailmoitus

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tutkimukseen tai jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää tutkimuksessa. Tutkimuksen tietosuojailmoituksen kohdassa 17 kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.

Lisätietoa

Voit olla yhteydessä tutkimushenkilökuntaan, jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää tutkimuksesta.

Ilmainen puhelinnumero: 0800 95335 (arkisin klo 9–11 ja 15–17)

Sähköposti: migcovid@thl.fi

Af-Soomaali

عربية

دری

Eesti

Español

فارسی

Français

In English

中文

كوردي

Polski

по-русски

På svenska

Shqip

Suomeksi

ภาษาไทย

Tiếng Việt

Türkçe