Kaupunginjohtaja Mäkelä kehottaa espoolaisia noudattamaan koronaohjeita

Espoon Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vetoaa espoolaisiin, jotta kaikki noudattaisivat viranomaisten koronaohjeita. ”Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla. Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä.”

Espoossa on 38 uutta tartuntaa tänään 4.11. Ilmaantuvuus on kasvanut viime viikosta. Koronajäljitys toimii kuitenkin hyvin ja sairaaloissa hoitotilanne on hyvä.

”Torjumme koronaa ja turvaamme näin espoolaisten palvelut”, Mäkelä muistuttaa.  Espoon kaupunki tehostaa eri kieliryhmien tavoittamista mm. oppilaitosten ja muiden palvelukanavien kautta. Keskeisimmät viranomaissuositukset julkaistaan mm. espoo.fi/koronavirus -sivustolla, ja jatkossa myös Länsiväylä-lehden ilmoituksissa.

Mäkelä kehottaa myös jättämään pikkujoulut ja muut loppuvuoden juhlat tällä kertaa väliin tai viettämään niitä virtuaalisesti. ”Älä kokoonnu isolla joukolla – koronavirus on levinnyt mm. juhlissa, ystävien tapaamissa ja kauppakeskuksissa oleskeltaessa.”

Yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella pääkaupunkiseudulla. Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa edellytetään, että kaikki käyttävät maskia, ja että vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotilaisuuksia.

”Maskin käyttö on tärkeää. Käytä maskia mm. joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, harrastuksissa, sisäliikuntatiloissa, toisen asteen oppilaitoksissa, kaupassa ja asioidessasi eri palveluissa”, Mäkelä sanoo.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina ja käsittelee sitä, tarvitaanko alueelle muita seudullisia ohjeita.

Vähäisienkin oireiden vuoksi testiin

Jokaisella on vastuu. Muista pysytellä kotona, jos tunnet vähäisiäkään oireita. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- /makuaistin menetys tai ripuli /vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Jos epäilet, että olet sairastunut koronavirustautiin, tee testi Omaolo-sivustolla. Omaolo-palvelusta saat oireisiisi soveltuvat toimintaohjeet.

Koronatestiin pääsevät nyt kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Voit itse

  • varata testiajan koronabotista www.koronabotti.hus.fi
  • soittaa Espoon koronaneuvontaan puh. 09 816 346 00 (ma–pe klo 7–18, la– su klo 9–15). Muina aikoina soita Päivystysapuun, puh. 116 117.

Lisätietoa koronasta: espoo.fi/koronavirus

Koronaohjeet monilla kielillä: espoo.fi/koronaohjeet

Lähde:https://www.espoo.fi/fi-FI/Kaupunginjohtaja_Makela_kehottaa_espoola(188348)