Mielipide: Juha Tuominen negatiivissävytteisellä maahanmuuttajataustaisten sormella osoittamista

Kooxda iskudduwidda arrimaha korona ee caasimadda iyo hareeraheeda oo soo saaray xadaymo cusub. Sawirka: Mohamed Ibrahim/Suomen Somali Media

Ihmettelen ääneen, että mikä on ollut tarkalleen tarkoituksena Juha Tuominen negatiivissävytteisellä maahanmuuttajataustaisten sormella osoittamista? Eikö hän ole kokonaisen sairaanhoitopiirin toiminnanjohtaja, jonka tehtävän kuvaan kuuluisi puhua asioista paremmalla tavalla?

Tällä hetkellä suurin osa maahanmuuttajataustaisesta väestöstä on pahoillaan ja loukkaantunut Tuomisen puheista. Jos maahanmuuttajataustaiset ovat rokotevastaisia, on syy yksinomaan Tuomisen puheissa. Kaikki se aherrus ja hyvä työ, jonka teimme myös rokotekattavuuden edistämiseksi, on jälleen kerralla muserrettu ja Tammisen puheita voimme tästä kiittää. Tuntuu kuin kaikki meidän tekemä työ on jälleen mennyt hukkaan.

Tässä vaiheessa olisi hyvin tärkeää, että HUS ottaisi tästä tilanteesta koppia ja puuttuisi näihin ulostuloihin. Tämä on jo toinen kerta, kun Juha Tuominen osoittaa sormella maahanmuuttajaustaista väestöä. Puheista saa vähättelevän ja rasistisen vaikutelman.

Tiedostamme ja tiedän itsekin, että kun ilmaantuvuuslukuja verrataan on maahanmuuttajataustaisessa väestössä ollut paljon tartuntatapauksia ja näihin on esitetty paljon myös paikkansa pitäviä syitä. Näitä syitä ovat mm. olleet pienet asunnot sekä palveluammatit.
Mikäli näihin tapauksiin olisi haluttu jollain muulla tapaa vaikuttaa ja rokotekattavuutta lisätä, olisi se voitu ehdottaa ja tehdä muulla tapaa.